Een heerlijk bereide kreeft
Elke vrijdag is het feest bij Parkhotel Horst tijdens Lobster Friday! Dit is uw unieke kans om te genieten van een exclusief, vers kreeftendiner in het sfeervolle restaurant BØFF.
Bij ons worden de kreeften op traditionele wijze thermidor bereid. Dit houdt in dat de kreeft eerst wordt gekookt in een smaakvolle bouillon van water, wijn, azijn en verse groenten. Vervolgens wordt de kreeft geserveerd met een rijke en romige saus. Liever een andere bereidingswijze? In overleg met onze chef-koks kunt u uw kreeft precies laten bereiden zoals u dat wilt!
Wilt u een reservering plaatsen? Dan ontvangen wij deze graag minimaal één dag van tevoren voor 20:00 uur, zodat wij de tijd hebben om de kreeften te bestellen. Reserveren kan eenvoudig via onderstaande button of bel naar naar onze collega’s via 077-397600.
Reserveer nu en ontdek de verfijnde smaken van deze culinaire delicatesse tijdens Lobster Friday!
Lobster Friday weetjes
Wist u dat…
…de leeftijd van een kreeft te achterhalen is door te kijken naar de ‘jaarringen’. Kreeften hebben net als bomen jaarringen. De kreeften vertonen ‘jaarringen’ op stelen van de ogen en op delen van de maag. Kreeften kunnen heel oud worden, er zijn kreeften die meer dan 100 jaar oud zijn geworden.
…de ledematen van kreeften terug kunnen groeien. Dit is handig omdat kreeften graag in eenzaamheid leven. Wanneer ze dan een andere kreeft tegenkomen leidt dit vaak tot ruzie, hierbij verliezen kreeften dan wel eens een schaar of een voelspriet. Dit is geen probleem aangezien deze gewoon weer terug groeien.
…vroeger werd kreeft niet gezien als luxe delicatesse. In de 17e eeuw kregen inwoners van een gevangenis tot wel drie keer in de week kreeft als gerecht. Het werd toen gezien als een straf om kreeft te eten. In dezelfde tijd werd kreeft als voer aan varkens gegeven.
Kom de heerlijk bereiden kreeften eten in ons restaurant en ervaar de luxe delicatesse.